Griek­se run­der­scho­tel met ho­me­ma­de tzat­zi­ki

Let's go greek!

(32) waardeer
grieks hoofdgerecht Let's go greek! 4 personen
4 32

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • hapjespan
  • grove rasp

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst in 15 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
  2. Snijd ondertussen de courgettes in stukjes van 1 cm. Verhit de olie in de hapjespan en bak de courgette met de mediterrane kruiden 6 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd de tomaten in stukjes en de helft van de knoflook fijn.
  3. Voeg de fijngesneden knoflook en de runderreepjes toe aan de courgette en bak al omscheppend 2 min. mee. Voeg de tomaten, tomatenpuree, wat peper en het water toe aan de pan, breng aan de kook en laat op laag vuur met de deksel op de pan 10 min. stoven. Roer af en toe.
  4. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Rasp de komkommer en meng met de yoghurt. Pers de rest van de knoflook erboven. Breng de tzatziki op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Schep de olijven door de stoof. Warm even door en serveer met de rijst en tzatziki.

bereidingstip:

Je kunt de stoof 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 1 2017 , Allerhande Box Week 31 2019 , Allerhande Box Week 31 2018 , Receptkaart 2019 week 21-22

Griekse runderschotel met homemade tzatziki

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Griek­se run­der­scho­tel met ho­me­ma­de tzat­zi­ki

1
1
  • 300 g zilvervliesrijst

Kook de rijst in 15 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

2
2
  • 2 courgettes

Snijd ondertussen de courgettes in stukjes van 1 cm.

3
3
  • 3 el milde olijfolie
  • 3 el mediterrane kruiden

Verhit de olie in de hapjespan en bak de courgette met de mediterrane kruiden 6 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

4
4
  • 5 trostomaten
  • 1 teen knoflook

Snijd de tomaten in stukjes en de knoflook fijn.

5
5
  • 350 g AH Biologisch runderreepjes

Voeg de fijngesneden knoflook en de runderreepjes toe aan de courgette en bak al omscheppend 2 min. mee.

6
6
  • 70 g tomatenpuree
  • 50 ml kraanwater

Voeg de tomaten, tomatenpuree, wat peper en het water toe aan de pan, breng aan de kook en laat op laag vuur met de deksel op de pan 10 min. stoven. Roer af en toe.

7
7
  • 1 midi komkommer

Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten.

8
8
  • 150 g extra milde yoghurt
  • 1 teen knoflook

Rasp de komkommer en meng met de yoghurt. Pers de rest van de knoflook erboven.

9
9

Breng de tzatziki op smaak met peper en eventueel zout.

10
10
  • 120 g zwarte olijven zonder pit

Schep de olijven door de stoof. Warm even door en serveer met de rijst en tzatziki.

bereidingstip:

Je kunt de stoof 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.