bewaar
Pita gyros met tzatziki & salade
Pita gyros met tzatziki & salade
bewaar

Pita gyros met tzatziki & salade

Fastfood mét verse groenten: het beste van twee werelden samen.

20 min. bereiden
69waarderingen

Ingrediënten

4 personen

350 g

filetlapjes à la minute

3 el

Euroma mediterrane kruiden

3 el

traditionele olijfolie

1

komkommer

170 g

Griekse yoghurt (0% vet)

1 teen

knoflook

1 schaal

Tasty Tom trostomaat

240 g

Kalamata-olijven zonder pit

4

pitabroodjes

Fastfood mét verse groenten: het beste van twee werelden samen.

Aan de slag

1

Snijd het vlees in reepjes en meng met de Mediterrane kruiden, 2/3 van de olie en eventueel een mespunt zout. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd in boogjes en rasp de rest met een grove rasp. Meng de geraspte komkommer met de yoghurt en pers de teen knoflook erboven. Breng de tzatziki op smaak met peper.

2

Snijd de tomaten in dunne partjes en laat de olijven uitlekken. Meng de olijven, komkommerboogjes en tomaten met de rest van de olie en breng op smaak met peper. Bereid de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3

Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie of boter en bak het vlees met de marinade 4 min. op hoog vuur gaar. Schep regelmatig om. Snijd de broodjes open en vul met de salade, gyros en wat tzatziki.