bewaar
Pita met filetlapjes, komkommer en tzatziki
Pita met filetlapjes, komkommer en tzatziki
bewaar

Pita met filetlapjes, komkommer en tzatziki

In nog geen halfuurtje een gezond, licht maaltje op tafel. Top, toch?

20 min. bereiden
6 min. oventijd
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

komkommer

7½ g

verse dille

200 g

yoghurt Griekse stijl 0.1%

1 teen

knoflook

2

rode uien

350 g

filetlapjes à la minute

1 el

gemalen komijn

2 el

milde olijfolie

400 g

verse spinazie

4

volkorenpita's

In nog geen halfuurtje een gezond, licht maaltje op tafel. Top, toch?

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer voor de tzatziki de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de helft van de komkommer in boogjes en rasp de andere helft met een grove rasp. Snijd de dille fijn. Meng de geraspte komkommer met de yoghurt en dille en pers de knoflook erboven. Breng de tzatziki op smaak met peper.

2

Snijd de uien in halve ringen. Snijd de filetlapjes in reepjes van 1 cm breed en meng met de komijn, olie, peper en zout. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de ui en het vlees in 3 min. op hoog vuur gaar. Schep regelmatig om.

3

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter, voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend iets slinken. Warm ondertussen in de oven de pitabroodjes op volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broodjes open en vul met het vlees, de spinazie, komkommerboogjes en wat tzatziki. Serveer met de rest van de tzatziki.