Fala­fel­wraps met tzat­zi­ki

Lekker fris én verantwoord: wraps van een blaadje romainesla.

(27) waardeer
midden-oosters hoofdgerecht Lekker fris én verantwoord: wraps van een blaadje romainesla. 4 personen
3 27

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Rasp de helft van de komkommer en meng met het zout. Doe in een bolzeef en hang 10 min. boven een kom zodat het vocht eruit lekt. Snijd ondertussen de rest van de komkommer in blokjes en de knoflook en peterselie fijn. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  3. Leg de falafel op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 10 min. in het midden van de oven. Keer halverwege.
  4. Spoel ondertussen het komkommerrasp onder koud stromend water en druk met de bolle kant van een lepel het vocht eruit. Meng het rasp met de yoghurt, knoflook, peper en eventueel zout. Schep de komkommerblokjes, tomaat, peterselie en radijsmix door de rijst en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Haal de grote blaadjes sla los. Snijd de kern van de kropjes fijn en meng door de rijstsalade. Doe de rijstsalade, falafel, tzatziki en slablaadjes in aparte schalen en zet op tafel. Zo kan iedereen zijn eigen slawrap maken.

Tip:

Dit is een Allerhande Box-recept.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Falafelwraps met tzatziki

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fala­fel­wraps met tzat­zi­ki

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 275 g notenrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 1 komkommer
  • ½ tl zout

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Rasp de helft van de komkommer en meng met het zout.

4
4

Doe in een bolzeef en hang 10 min. boven een kom zodat het vocht eruit lekt.

5
5
  • 1 teen knoflook
  • 15 g verse platte peterselie

Snijd ondertussen de rest van de komkommer in blokjes en de knoflook en peterselie fijn.

6
6
  • 5 trostomaten

Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

7
7
  • 400 g falafel

Leg de falafel op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 10 min. in het midden van de oven. Keer halverwege.

8
8

Spoel ondertussen het komkommerrasp onder koud stromend water en druk met de bolle kant van een lepel het vocht eruit.

9
9
  • 170 g Griekse yoghurt (0% vet)

Meng het rasp met de yoghurt, knoflook, peper en eventueel zout.

10
10
  • 150 g rauwkost radijsmix

Schep de komkommerblokjes, tomaat, peterselie en radijsmix door de rijst en breng op smaak met peper en eventueel zout.

11
11
  • 4 kropjes babyromainesla

Haal de grote blaadjes sla los. Snijd de kern van de kropjes fijn en meng door de rijstsalade.

12
12

Doe de rijstsalade, falafel, tzatziki en slablaadjes in aparte schalen en zet op tafel. Zo kan iedereen zijn eigen slawrap maken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.