Ge­hakt­spies met zelf­ge­maak­te tzat­zi­ki

Weer eens wat anders dan een sateetje: een gehaktspies met Mediterrane kruiden en spek.

(40) waardeer
grieks hoofdgerecht Weer eens wat anders dan een sateetje: een gehaktspies met Mediterrane kruiden en spek. 4 personen
3 40

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 8 sateprikkers
  • barbecue

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Laat de satéprikkers 30 min. weken in een schaal met water. Dit voorkomt dat de prikkers snel verbranden op de barbecue.
  2. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Rasp het vruchtvlees met een grove rasp. Meng de komkommer met de yoghurt en pers de teen knoflook erboven. Breng de tzatziki op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd het katenspek fijn. Meng samen met de Mediterrane kruiden door het gehakt. Verdeel het gehaktmengsel in 2 porties per persoon en kneed deze in een langwerpige vorm rondom de satéprikkers. Bestrijk de gehaktspiesen rondom met de olie. Gril de spiesen in ca. 8 min. gaar op de barbecue. Keer regelmatig. Serveer de spiesen met de tzatziki.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Gehaktspies met zelfgemaakte tzatziki

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­hakt­spies met zelf­ge­maak­te tzat­zi­ki

1
1

Steek de barbecue aan. Laat de satéprikkers 30 min. weken in een schaal met water.

2
2

Dit voorkomt dat de prikkers snel verbranden op de barbecue.

3
3
  • ½ komkommer

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten.

4
4
  • 170 g Griekse yoghurt (0% vet)
  • 1 knoflook

Rasp het vruchtvlees met een grove rasp. Meng de komkommer met de yoghurt en pers de teen knoflook erboven.

5
5

Breng de tzatziki op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 4 plakken katenspek
  • 2 el mediterrane kruiden

Snijd het katenspek fijn. Meng samen met de Mediterrane kruiden door het gehakt.

7
7
  • 300 g half-om-halfgehakt

Verdeel het gehaktmengsel in 2 porties per persoon en kneed deze in een langwerpige vorm rondom de satéprikkers.

8
8
  • 1 el traditionele olijfolie

Bestrijk de gehaktspiesen rondom met de olie.

9
9

Gril de spiesen in ca. 8 min. gaar op de barbecue. Keer regelmatig. Serveer de spiesen met de tzatziki.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.