Gepofte aardappel met Griekse gehaktspies
Dit zonnige gerecht brengt je instantly terug naar die vakantie aan de Middellandse zee.
595 kcal
20 min. bereiden, 45 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
4
400 g
1
10 g
240 g
2 el
3 el
300 g
2 el
150 g
Dit heb je nodig
aluminiumfolie
satéprikkers
grillpan
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2017 nr. 09 - Slim koken
2019 week 27-28 - 2019 week 27-28
Allerhande Box Week 33 2018 - Allerhande Box Week 33 2018
Allerhande Box Week 31 2019 - Allerhande Box Week 31 2019
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verpak elke aardappel in aluminiumfolie en pof ca. 45 min. in het midden van de oven. Controleer na 40 min. of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken. Komt de vork er weer gemakkelijk uit, dan zijn de aardappelen gaar.
Snijd voor de salade de tomaten doormidden en de sjalot in dunne ringen. Snijd de dille grof en laat de olijven uitlekken. Meng de tomaten met de sjalot, dille, olijven, azijn en ⅔ van de olie. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
Meng het gehakt met de mediterrane kruiden en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel het gehaktmengsel in 8 porties en kneed deze in een langwerpige vorm rondom de satéprikkers. Bestrijk de gehaktspiesen met de rest van de olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de spiesen in 8 min. gaar. Keer regelmatig.
Neem de aardappelen uit de oven en verwijder voorzichtig de folie (pas op voor de hete stoom). Snijd de aardappelen kruislings in en schep op elke aardappel 1 el tzatziki. Serveer de gepofte aardappel met de tomatensalade, gehaktspiesen en de rest van de tzatziki.
- combinatietipStrooi de rest van de dille eens op een broodje met gerookte zalm.
Gepofte aardappel met Griekse gehaktspies
Dit zonnige gerecht brengt je instantly terug naar die vakantie aan de Middellandse zee.

hoofdgerecht
4 personen
595 kcal
20 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verpak elke aardappel in aluminiumfolie en pof ca. 45 min. in het midden van de oven. Controleer na 40 min. of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken. Komt de vork er weer gemakkelijk uit, dan zijn de aardappelen gaar.
Snijd voor de salade de tomaten doormidden en de sjalot in dunne ringen. Snijd de dille grof en laat de olijven uitlekken. Meng de tomaten met de sjalot, dille, olijven, azijn en ⅔ van de olie. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
Meng het gehakt met de mediterrane kruiden en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel het gehaktmengsel in 8 porties en kneed deze in een langwerpige vorm rondom de satéprikkers. Bestrijk de gehaktspiesen met de rest van de olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de spiesen in 8 min. gaar. Keer regelmatig.
Neem de aardappelen uit de oven en verwijder voorzichtig de folie (pas op voor de hete stoom). Snijd de aardappelen kruislings in en schep op elke aardappel 1 el tzatziki. Serveer de gepofte aardappel met de tomatensalade, gehaktspiesen en de rest van de tzatziki.
combinatietip:Strooi de rest van de dille eens op een broodje met gerookte zalm.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 grote iets kruimige aardappelen
400 g rivolo-cherrytomaten
1 sjalot
10 g verse dille
240 g zwarte olijven zonder pit
2 el rodewijnazijn
3 el traditionele olijfolie
300 g half-om-halfgehakt
2 el mediterrane kruiden
150 g koelverse tzatziki
Dit heb je nodig
aluminiumfolie
satéprikkers
grillpan




