Griek­se tray­ba­ke met kip & mun­tyog­hurt

Deze groenten gaan samen met de kip op de bakplaat de oven in. De oven doet de rest. Daarbij een frisse muntyoghurtdip.

(5) waardeer
grieks hoofdgerecht Deze groenten gaan samen met de kip op de bakplaat de oven in. De oven doet de rest. Daarbij een frisse muntyoghurtdip. 4 personen
5 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200° C. Snijd de uien in parten. Snijd de kip in stukken van 4 cm en schep om met de ovengroente, cherrytomaten, mediterrane kruiden, olie en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 25 min. in het midden van de oven gaar. Schep halverwege om.
  2. Snijd ondertussen de muntblaadjes fijn en meng met de Griekse yoghurt en peper.
  3. Giet de olijven af en schep door de groente en kip en verdeel over borden. Serveer de munt-yoghurtdip erbij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box recept.

dieettip:

Dit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 40 2019

Griekse traybake met kip & muntyoghurt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Griek­se tray­ba­ke met kip & mun­tyog­hurt

1
1

Verwarm de oven voor op 200° C.

2
2
  • 4 Biologische rode uien
  • 300 g kipfilets
  • 1.2 kg ovengroente zoete aardappel, rode paprika en broccoli
  • 250 g cherrytomaten
  • 4 g mediterrane kruiden
  • 3 el milde olijfolie

Snijd de uien in parten. Snijd de kip in stukken van 4 cm en schep om met de ovengroente, cherrytomaten, mediterrane kruiden, olie en peper.

3
3

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 25 min. in het midden van de oven gaar. Schep halverwege om.

4
4
  • 15 g verse munt
  • 150 g Griekse yoghurt

Snijd ondertussen de muntblaadjes fijn en meng met de Griekse yoghurt en peper.

5
5
  • 200 g groene olijven gevuld met citroen

Giet de olijven af en schep door de groente en kip en verdeel over borden. Serveer de munt-yoghurtdip erbij.

dieettip:

Dit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.