bewaar
Kip 'tikka massala' met ovengroente en yoghurtdip
Kip 'tikka massala' met ovengroente en yoghurtdip
bewaar

Kip 'tikka massala' met ovengroente en yoghurtdip

High five! Tik 'm aan voor deze kip 'tikka masala' met maar vijf ingrediënten.

15 min. bereiden
40 min. oventijd
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1¼ kg

kipdrumsticks

82½ g

Patak's kruidenpasta voor tikka massala

1¼ kg

ovengroente zoete aardappel, rode paprika en broccoli

2 el

milde olijfolie

1

komkommer

200 ml

yoghurt Griekse stijl

Dit heb je nodig

  • bakpapier

High five! Tik 'm aan voor deze kip 'tikka masala' met maar vijf ingrediënten.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de drumsticks op het vleesgedeelte 2 keer schuin in. Meng de kip met de helft van de kruidenpasta, bestrooi eventueel met zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 40 min in het midden van de oven.

2

Meng ondertussen de ovengroente met de rest van de kruidenpasta en de olie. Schep na 10 min. de kip om, voeg de ovengroente toe en bak nog ca. 30 min. mee. Schep halverwege om.

3

Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder met een lepel de zaadlijsten en rasp het vruchtvlees grof. Meng de komkommer met de yoghurt en breng op smaak met peper en zout. Serveer bij de ovengroente en kip.

vegatipVervang de kip door bijvoorbeeld kikkererwten in blik (400 gram voor 4 personen). Meng deze samen met de ovengroente, alle kruidenpasta en olie en bak 30 min. in de oven.

combinatietipLekker met partjes limoen.