Sauzen en dips maken
Sauzen en dips maken

Sauzen en dips maken

Heb je een gerecht gemaakt dat nét dat beetje extra mist? Vrolijk het eens op met een rijke saus of een frisse dressing, of serveer er een lekkere dip bij. En dan natuurlijk niet uit een zakje, maar gewoon zelf gemaakt! Hieronder zie je alle recepten voor saus, jus, dressings en dips op een rij.

Sauzen en dips maken

Tzatziki met dille
Tzatziki met dille

Tzatziki met dille

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 1 komkommer
  • 7.5 g verse dille
  • 1 teen knoflook
  • 200 ml Griekse yoghurt
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • vergiet
  1. Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder met een lepel de zaadlijsten en rasp het vruchtvlees grof. Voeg eventueel wat zout toe, doe in een vergiet en laat 5 min. uitlekken. Snijd ondertussen de dille en knoflook fijn. Meng de komkommer, dille, knoflook en yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.