Pastasaus maken
Pastasaus maken

Pastasaus maken

Onze pastageheimen? Die delen we met liefde. Perfect beetgaar gekookte slierten, schelpen en buisjes worden nóg beter van een lekkere saus. En of je nu zin hebt in een romige carbonara, pittige puttanesca of een crowd pleasing pasta pesto: wij hebben het recept.

Pastasauzen recepten

Zo maak je tomatensaus
Zo maak je tomatensaus

Zo maak je tomatensaus

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 23 g ansjovisfilets in olie in blik
  • 8 zongedroogde tomaten in pot
  • 2 tenen knoflook
  • 2 sjalotten
  • 800 g Mutti pomodoro San Marzano tomaten in blik
  • 15 g verse basilicum
Zet producten op mijn lijst
  1. Laat de ansjovis uitlekken en vang de olie op. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en vang de olie op. Snijd de ansjovis, zongedroogde tomaten, knoflook en sjalotten fijn.
  2. Verhit 2 el van de opgevangen olie (per 4 personen) van de ansjovis en tomaten in een koekenpan. Bak de ansjovis 30 sec., duw met een lepel in kleine stukjes. Voeg de pomodoro toe, duw ze met een pollepel in kleine stukjes en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de zongedroogde tomaten, knoflook en sjalotten toe. Bak nog 2 min.
  3. Zet het vuur laag en laat nog 10 min. zachtjes stoven. Roer regelmatig. Roer de basilicumblaadjes op het laatst door de saus.