Bagna cauda van Johan van der Zanden
Bagna cauda van Johan van der Zanden
bewaar
bewaar

Bagna cauda van Johan van der Zanden

Als kind kampeerden we jaarlijks in Italië en nog steeds kom ik er graag. Daar at ik bagna cauda voor het eerst, een bijzondere dip van knoflook en ansjovis met lekker veel knapperige groenten.

15 min. bereiden
10 min. oventijd
16waarderingen

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snijd de snoepkomkommer in de lengte in kwarten. Snijd de snoeppaprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten, maar laat het sierlijke steeltje zitten. Halveer de bloemkoolroosjes.

3

Snijd de knoflook in flinterdunne plakjes, doe met de melk in een kleine steelpan en verwarm 5 min. op laag vuur. Snijd de ansjovisfilets fijn en voeg toe. Kook nog 5 min. zachtjes mee, tot de ansjovis in de melk gesmolten is. Roer af en toe door. Voeg de slagroom toe en laat 5 min. inkoken op middelhoog vuur.

4

Haal de pan van het vuur en roer de koude boter en olijfolie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de bagna cauda in een vuurvast schaaltje op een warmhouder met een theelichtje.

achtergrondinfoAllerhande 3 2024, Johan (directeur Marketing & Communicatie AH): 'Het fijnst is dat je het vooraf kunt maken. Ik vind het zo jammer als je zelf de hele tijd in de keuken staat en niet lekker kunt bijpraten. Dit gerecht maak ik gewoon al ’s middags. Gezelligheid gaat immers boven alles!’
serveertipDe bagna cauda is het lekkerst als hij warm geserveerd wordt. Zet ’m bijvoorbeeld op een warmhouder met theelichtje.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bagna cauda van Johan van der Zanden

Als kind kampeerden we jaarlijks in Italië en nog steeds kom ik er graag. Daar at ik bagna cauda voor het eerst, een bijzondere dip van knoflook en ansjovis met lekker veel knapperige groenten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig