bewaar
Cherrytomaatjes gevuld met bagna cauda
Cherrytomaatjes gevuld met bagna cauda
bewaar

Cherrytomaatjes gevuld met bagna cauda

20 min. bereiden
43waarderingen

Ingrediënten

20 porties

5 teentjes

knoflook

1½ dl

melk

20

cherrytomaten

1 blikje

ansjovisfilets

1 eetlepel

olijfolie

1 eetlepel

walnotenolie

10 g

roomboter

20 kleine

croutons

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • keukenpapier

Aan de slag

1

Knoflook pellen. Melk aan de kook brengen en knoflookteentjes ca. 8 minuten zachtjes koken. Intussen cherrytomaatjes wassen en met scherp mesje kapjes eraf snijden. Tomaatjes uithollen en omgekeerd laten uitlekken op keukenpapier.

2

In keukenmachine knoflook, melk en ansjovis glad pureren. Mengsel in steelpan verwarmen. Olijf- en walnotenolie en boter toevoegen. Ansjovissaus ca. 3 minuten zachtjes doorkoken tot gladde, lichtgebonden saus. Op smaak brengen met versgemalen peper. Kerstomaatjes vullen met warme ansjovissaus. Croutons erop leggen. Zowel warm als koud te serveren.