Cherrytomaatjes gevuld met bagna cauda

frans
borrelhapje
20 stuks
3
43
Advertentie
Ingrediënten
- 5 teentjes knoflook
- 1½ dl melk
- 20 cherrytomaten (ca. 1 bakje a 250 g)
- 1 blikje ansjovisfilets (48 g)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel walnotenolie
- 10 g roomboter
- 20 kleine croutons (zakje)
Keukenspullen
- keukenmachine
- keukenpapier
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Knoflook pellen. Melk aan de kook brengen en knoflookteentjes ca. 8 minuten zachtjes koken. Intussen cherrytomaatjes wassen en met scherp mesje kapjes eraf snijden. Tomaatjes uithollen en omgekeerd laten uitlekken op keukenpapier.
- In keukenmachine knoflook, melk en ansjovis glad pureren. Mengsel in steelpan verwarmen. Olijf- en walnotenolie en boter toevoegen. Ansjovissaus ca. 3 minuten zachtjes doorkoken tot gladde, lichtgebonden saus. Op smaak brengen met versgemalen peper. Kerstomaatjes vullen met warme ansjovissaus. Croutons erop leggen. Zowel warm als koud te serveren.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 40 kcal
- eiwit 1 g
- koolhydraten 1 g
-
vet 3 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Kookboek: Amuses