Su­per­bowl van snack­groen­ten met bag­na cau­da-dip

Bagna cauda is een warme Italiaanse dipsaus op basis van ansjovis en knoflook. Lekker bij de borrel!

(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans borrelhapje Bagna cauda is een warme Italiaanse dipsaus op basis van ansjovis en knoflook. Lekker bij de borrel! 4 personen
0

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verdeel de bloemkool in roosjes. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd de snackkomkommers in kwarten. Haal het groen van de radijsjes en was ze.
  2. Giet de olie van de ansjovis. Deze wordt niet gebruikt. Doe de ansjovis met de olijfolie en knoflook in de beker van de staafmixer en maal fijn. Smelt de boter in een steelpan en voeg al roerend het ansjovismengsel toe. Verwarm 5 min. op laag vuur. Haal van het vuur en doe in een kom. Verdeel de snackgroenten over de kommen en serveer de warme dip in een kommetje erbij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Superbowl van snackgroenten met bagna cauda-dip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Su­per­bowl van snack­groen­ten met bag­na cau­da-dip

1
1
  • ½ kleine bloemkool
  • 200 g snoeppaprika's
  • 4 snackkomkommers

Verdeel de bloemkool in roosjes. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd de snackkomkommers in kwarten.

2
2
  • 1 bos radijs

Haal het groen van de radijsjes en was ze.

3
3
  • 46 g ansjovisfilets in olie
  • 50 ml olijfolie
  • 3 tenen knoflook

Giet de olie van de ansjovis. Deze wordt niet gebruikt. Doe de ansjovis met de olijfolie en knoflook in de beker van de staafmixer en maal fijn.

4
4
  • 40 g boter

Smelt de boter in een steelpan en voeg al roerend het ansjovismengsel toe. Verwarm 5 min. op laag vuur. Haal van het vuur en doe in een kom.

5
5

Verdeel de snackgroenten over de kommen en serveer de warme dip in een kommetje erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.