bewaar
Groenten met ansjovisdip
Groenten met ansjovisdip
bewaar

Groenten met ansjovisdip

De ansjovisdip - bagna cauda - is typisch Italiaans. Perfect bijgerecht of als borrelhap.

20 min. bereiden
46waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 tenen

knoflook

20 g

ongezouten roomboter

8

ansjovisfilets in olie in blik

4 stengels

bleekselderij

4

winterpenen

½

komkommer

1

rode paprika

1

venkelknol

1 bos

radijs

40 ml

traditionele olijfolie

De ansjovisdip - bagna cauda - is typisch Italiaans. Perfect bijgerecht of als borrelhap.

Aan de slag

1

Pers de knoflook boven een steelpan. Voeg de boter en ansjovis toe en verwarm 10 min. op laag vuur. Schil ondertussen de bleekselderij, schrap de wortels en snijd beide groenten in repen. Snijd de komkommer in de lengte in 4 parten, Snijd de rode paprika in repen en de venkelknol in 8 parten. Snijd het loof en de onderkant van de radijsjes. Verdeel alle groenten over een schaal.

2

Neem de pan van het vuur en klop de olie door het ansjovismengsel. Breng op smaak met flink wat peper. Serveer de warme ansjovisdip in een kommetje bij de groenten.