bewaar
Groenten met ansjovissaus
Groenten met ansjovissaus
bewaar

Groenten met ansjovissaus

20 min. bereiden
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 blikje

ansjovisfilets

1 teen

knoflook

½ zakje

peterselie

2 tl

kappertjes

75 ml

olijfolie extra vierge

2 stengels

bleekselderij

½

komkommer

1

venkelknol

400 g

winterpeen

8

cherrytomaten

1 bosje

radijs

3 el

mayonaise

Dit heb je nodig

  • dunschiller, staafmixer

Aan de slag

1

Snijd de ansjovis in stukjes. Pureer met de knoflook, de peterselie, de kappertjes en de olie tot een gladde saus met de staafmixer.

2

Schil de bleekselderij in de lengte met een dunschiller en snijd in 3 stukken. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes met een theelepel. Snijd de helften in 3 delen en die in repen. Snijd de venkel in 8 parten en de wortel in repen van hetzelfde formaat als de komkommer. Leg de groenten met de tomaten en de radijsjes op een bord en serveer met de ansjovissaus. 3 Voor de kinderen: Snijd het blad van de 2 takjes peterselie fijn en meng met de mayonaise.