bewaar
Pascale Naessens' salade van groenten met gemarineerde sesamzaadjes
Pascale Naessens' salade van groenten met gemarineerde sesamzaadjes
bewaar

Pascale Naessens' salade van groenten met gemarineerde sesamzaadjes

Van de Vlaamse kookboekenschrijfster Pascale Naessens. Een makkelijk recept met natuurlijke ingrediënten.

20 min. bereiden
10 min. oventijd
15 min. wachten
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 el

sesamzaad

3 el

sojasaus

1

venkelknol

2

winterpenen

1 bosje

radijs

1

eetrijpe avocado

75 g

rucola

2 el

extra vierge olijfolie

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Van de Vlaamse kookboekenschrijfster Pascale Naessens. Een makkelijk recept met natuurlijke ingrediënten.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de sesamzaadjes in een kommetje en giet er zoveel sojasaus bij tot alles net onderstaat. Laat minimaal 15 min. staan of tot de sojasaus bijna helemaal is opgenomen. Spreid de vochtige sesamzaadjes uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 6 tot 10 min. in de oven. Check regelmatig of de zaadjes niet verbranden en roer ze af en toe. Ze mogen zeker niet donkerbruin worden, wel lichtbruin. Verlaag eventueel de oventemperatuur en laat de zaadjes dan wat langer in de oven.

2

Verwijder ondertussen de stengels en een stukje van de onderkant van de venkelknol. Snijd de venkel, wortels en radijs in zo dun mogelijke plakjes. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in blokjes. Voeg de groenten bij de rucola of kruiden, giet er een flinke scheut olijfolie over. Kruid alleen met peper (de sesamzaadjes zijn al zout) en meng voorzichtig. Bestrooi met de sesamzaadjes.

algemeenBron: Puur eten dat je gelukkig maakt 2, Pacale Naessens.

bereidingstipMaak van de sesamzaadjes extra veel: ze zijn een ideale smaakmaker. Zet ze op tafel en bestrooi er bijvoorbeeld andere groenten, vis of zachte kaas mee.