bewaar
Salade met quinoa, edamame en rosbief
Salade met quinoa, edamame en rosbief
bewaar

Salade met quinoa, edamame en rosbief

Een goedgevulde salade voor sporters die wel wat extra eiwitten kunnen gebruiken.

15 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte quinoa

250 g

diepvries edamame boon

1

komkommer

200 g

radijs

125 g

taugé

1

eetrijpe avocado

1

limoen

3 el

sojasaus

1 el

sesamolie

120 g

gesneden rosbief

1 el

sriracha chili sauce

Een goedgevulde salade voor sporters die wel wat extra eiwitten kunnen gebruiken.

Aan de slag

1

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de bonen in een kom en giet er kokend water over. Laat 5 min. staan en giet af.

2

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd in boogjes. Snijd de radijs in plakjes. Doe de taugé in een vergiet en schenk er kokend water over. Snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes.

3

Pers de limoen uit. Meng de quinoa, sojabonen, sojasaus en sesamolie door elkaar. Breng op smaak met 1 el limoensap (per 4 personen). Verdeel de quinoa over kommetjes en verdeel daar de groente en rosbief over. Besprenkel met de sriracha.