Ge­pof­te quinoa­sa­la­de met ro­de­kool, avo­ca­do en ri­vier­kreef­tjes

De geroosterde quinoa geeft net die crunchy toevoeging die de salade nodig heeft.

(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De geroosterde quinoa geeft net die crunchy toevoeging die de salade nodig heeft. 4 personen
5 1

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de groene schil van de helft van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het limoensap en de -rasp met de gembersiroop, sesamolie en zonnebloemolie. Roer door de rodekool. Rooster de quinoa 2-3 minuten in een grote koekenpan op hoog vuur. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, snijd het vruchtvlees in de schil met een mesje in plakjes en schep het met een lepel uit de schil.
  2. Verdeel de rodekool, quinoa, avocado en sojabonen in aparte segmenten over de wijde kommen. Leg de rivierkreeftjes in het midden. Bestrooi met versgemalen peper. Snijd de andere limoen in 2 partjes per persoon en verdeel deze over de kommen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
November 2017

Gepofte quinoasalade met rodekool, avocado en rivierkreeftjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­pof­te quinoa­sa­la­de met ro­de­kool, avo­ca­do en ri­vier­kreef­tjes

1
1
  • 2 limoenen
  • 1½ el gembersiroop*
  • 1 el sesamolie
  • 1 el zonnebloemolie

Rasp de groene schil van de helft van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het limoensap en de -rasp met de gembersiroop, sesamolie en zonnebloemolie.

2
2
  • 300 g biologische gesneden rodekool
  • 50 g gepofte quinoa

Roer door de rodekool. Rooster de quinoa 2-3 minuten in een grote koekenpan op hoog vuur.

3
3
  • 2 eetrijpe avocado's

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, snijd het vruchtvlees in de schil met een mesje in plakjes en schep het met een lepel uit de schil.

4
4
  • 175 g sojabonen
  • 200 g rivierkreeftjes

Verdeel de rodekool, quinoa, avocado en sojabonen in aparte segmenten over de wijde kommen. Leg de rivierkreeftjes in het midden.

5
5

Bestrooi met versgemalen peper. Snijd de rest van de limoen in 2 partjes per persoon en verdeel deze over de kommen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.