bewaar
Gepofte quinoasalade met rodekool, avocado en rivierkreeftjes
Gepofte quinoasalade met rodekool, avocado en rivierkreeftjes
bewaar

Gepofte quinoasalade met rodekool, avocado en rivierkreeftjes

De geroosterde quinoa geeft net die crunchy toevoeging die de salade nodig heeft.

15 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

limoenen

1½ el

gembersiroop*

1 el

sesamolie

1 el

zonnebloemolie

300 g

biologische gesneden rodekool

50 g

gepofte quinoa

2

eetrijpe avocado's

175 g

koelverse edamame sojabonen

200 g

verse rivierkreeftjes

De geroosterde quinoa geeft net die crunchy toevoeging die de salade nodig heeft.

Aan de slag

1

Rasp de groene schil van de helft van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het limoensap en de -rasp met de gembersiroop, sesamolie en zonnebloemolie. Roer door de rodekool. Rooster de quinoa 2-3 minuten in een grote koekenpan op hoog vuur. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, snijd het vruchtvlees in de schil met een mesje in plakjes en schep het met een lepel uit de schil.

2

Verdeel de rodekool, quinoa, avocado en sojabonen in aparte segmenten over de wijde kommen. Leg de rivierkreeftjes in het midden. Bestrooi met versgemalen peper. Snijd de andere limoen in 2 partjes per persoon en verdeel deze over de kommen.