bewaar
Rainbow quinoasalade met gegrilde kalkoen en amandelen van Dafne Schippers
Rainbow quinoasalade met gegrilde kalkoen en amandelen van Dafne Schippers
bewaar

Rainbow quinoasalade met gegrilde kalkoen en amandelen van Dafne Schippers

Alle kleuren van de regenboog in deze makkelijke salade met kalkoen, groenten en amandelen.

20 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

1 persoon

75 g

quinoa

100 g

kalkoenfilet

1 tl

zonnebloemolie

2

wortelen

100 g

verse rode kool

50 g

koelverse edamame sojabonen

1 el

plantaardige olie

1 tl

vloeibare honing

1 tl

sojasaus

1 tl

sesamolie

10 g

ongebrande amandelen

1 plukje

milde kiemgroente

1 el

sesamzaad

Dit heb je nodig

  • deegroller

  • kwastje

  • grillpan

Alle kleuren van de regenboog in deze makkelijke salade met kalkoen, groenten en amandelen.

Aan de slag

1

Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen tot lauwwarm.

2

Leg ondertussen de kalkoen tussen vershoudfolie en sla plat met de deegroller of een zwaar mes.

3

Verhit de grillpan. Smeer de kalkoen in met de olie en gril gaar en met mooie strepen in ongeveer 8 min. Keer regelmatig. Check of het vlees gaar is en snijd in plakken.

4

Meng de quinoa met de wortel, rodekool en de sojabonen.

5

Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en verdeel deze over de salade.

6

Leg de kalkoenfilet op de salade en bestrooi met de amandelen, groentekiemen en sesamzaadjes.

combinatietipDeze salade is ook lekker met wat yoghurtdressing.