Rain­bow quinoa­sa­la­de met ge­gril­de kal­koen en aman­de­len van Daf­ne Schip­pers

Alle kleuren van de regenboog in deze makkelijke salade met kalkoen, groenten en amandelen.

(4) waardeer
lunch Alle kleuren van de regenboog in deze makkelijke salade met kalkoen, groenten en amandelen. 1 personen
5 4

Advertentie

Ingrediënten

1 persoon

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • deegroller
  • kwastje
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen tot lauwwarm.
  2. Leg ondertussen de kalkoen tussen vershoudfolie en sla plat met de deegroller of een zwaar mes.
  3. Verhit de grillpan. Smeer de kalkoen in met de olie en gril gaar en met mooie strepen in ongeveer 8 min. Keer regelmatig. Check of het vlees gaar is en snijd in plakken.
  4. Meng de quinoa met de wortel, rodekool en de sojabonen.
  5. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en verdeel deze over de salade.
  6. Leg de kalkoenfilet op de salade en bestrooi met de amandelen, groentekiemen en sesamzaadjes.

combinatietip:

Deze salade is ook lekker met wat yoghurtdressing.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 865 kcal
  • eiwit 47 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 17 g
Tags
Ook te zien in

Rainbow quinoasalade met gegrilde kalkoen en amandelen van Dafne Schippers

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rain­bow quinoa­sa­la­de met ge­gril­de kal­koen en aman­de­len van Daf­ne Schip­pers

1
1
  • 75 g quinoa

Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen tot lauwwarm.

2
2
  • 100 g kalkoenfilets

Leg ondertussen de kalkoen tussen vershoudfolie en sla plat met de deegroller of een zwaar mes.

3
3
  • 1 tl zonnebloemolie

Verhit de grillpan. Smeer de kalkoen in met de olie en gril gaar en met mooie strepen in ongeveer 8 min. Keer regelmatig.

4
4

Check of het vlees gaar is en snijd in plakken.

5
5
  • 2 wortelen
  • 100 g verse rode kolen
  • 50 g koelverse edamame sojabonen

Meng de quinoa met de wortel, rodekool en de sojabonen.

6
6
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 tl vloeibare honing
  • 1 tl sojasaus
  • 1 tl sesamolie

Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en verdeel deze over de salade.

7
7
  • 10 g ongebrande amandelen
  • 1 plukje milde kiemgroente
  • 1 el sesamzaad

Leg de kalkoenfilet op de salade en bestrooi met de amandelen, groentekiemen en sesamzaadjes.

combinatietip:

Deze salade is ook lekker met wat yoghurtdressing.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.