
Buddha-bowl met Chioggia-bietjes en bietenhummus
Een buddha-bowl kun je vullen naar smaak. Wij kiezen voor quinoa, biet en avocado.
900 kcal (voedingswaarden)
10 min. bereiden
Ingrediënten
2 personen
1
limoen
1 el
milde olijfolie
250 g
koelverse gekookte quinoa-bulgurmix
1
eetrijpe avocado
200 g
Chioggia-bietje
200 g
koelverse sojabonen
100 g
hummus rode biet
50 g
ongebrande pecannoten
Dit heb je nodig
kommen
Een buddha-bowl kun je vullen naar smaak. Wij kiezen voor quinoa, biet en avocado.
Aan de slag
1
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng samen met de olijfolie door de quinoa-bulgurmix.
2
Verdeel de quinoamix over de kommen. Snijd de avocado in plakjes. Schil de bietjes en schaaf in zo dun mogelijke plakken.
3
Verdeel in compartimenten de avocado, bietjes en sojabonen over de kommen. Schep de hummus in het midden en bestrooi met de noten.