Flamm­ku­chen met Chi­og­gia-biet­jes en tijm

De bietjes zorgen niet alleen voor een geweldige smaak, het ziet er ook fantastisch uit!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 485 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(2) waardeer
hoofdgerecht De bietjes zorgen niet alleen voor een geweldige smaak, het ziet er ook fantastisch uit! 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het deeg met het bakpapier uit op de bakplaat.
  2. Verdeel de geitenkaas in stukjes. Meng de crème fraîche met de geitenkaas en het bietensap. Verdeel over het deeg. Haal de blaadjes tijm van de takjes en verdeel over de crème fraîche. Bak de flammkuchen in 15 min. gaar in de oven. Schil ondertussen de bietjes en schaaf in zo dun mogelijke plakjes.
  3. Blancheer de plakjes biet 1 minuut in kokend water en spoel af onder koud water in een vergiet. Laat heel goed uitlekken.
  4. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en meng met de bietjes en de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de flammkuchen uit de oven en verdeel de bietjes erover.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
September 2018

Flammkuchen met Chioggia-bietjes en tijm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Flamm­ku­chen met Chi­og­gia-biet­jes en tijm

1
1
  • 260 g vers flammkuchendeeg

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het deeg met het bakpapier uit op de bakplaat.

2
2
  • 150 g geitenkaas naturel
  • 200 g crème fraîche
  • 2 el bietensap

Verdeel de geitenkaas in stukjes. Meng de crème fraîche met de geitenkaas en het bietensap. Verdeel over het deeg.

3
3
  • 4 takjes verse tijm

Haal de blaadjes tijm van de takjes en verdeel over de crème fraîche.

4
4
  • 500 g Chioggia-bietjes

Bak de flammkuchen in 15 min. gaar in de oven. Schil ondertussen de bietjes en schaaf in zo dun mogelijke plakjes.

5
5

Blancheer de plakjes biet 1 minuut in kokend water en spoel af onder koud water in een vergiet. Laat heel goed uitlekken.

6
6
  • 1 citroen
  • 1 el olijfolie truffelaroma

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en meng met de bietjes en de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Haal de flammkuchen uit de oven en verdeel de bietjes erover.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.