bewaar
Flammkuchen met zalm en ui
Flammkuchen met zalm en ui
bewaar

Flammkuchen met zalm en ui

15 min. bereiden
15 min. oventijd
1 uur wachten
18waarderingen

    Ingrediënten

    4 personen

    400 g

    middelgrote ui

    2 tenen

    knoflook

    4 takjes

    verse tijm

    400 ml

    water

    1 el

    sojasaus

    250 g

    crème fraîche

    2 rollen

    vers flammkuchendeeg

    100 g

    geraspte gruyère

    300 g

    warmgerookte zalmflakes

    3

    bosuien

    85 g

    rucola

    Aan de slag

    1

    Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Doe de uien, knoflook en tijm met 400 ml water en de sojasaus aan de kook. Zet het vuur laag en laat zonder deksel ca. 15 min. inkoken tot al het water verdampt is en de uien lekker zacht. Breng op smaak met peper en zout en laat 60 min. afkoelen. Meng de crème fraîche erdoor.

    2

    Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het deeg met het bakpapier uit over 2 bakplaten. Bestrijk met de uiensaus en bestrooi met de zalmflakes en geraspte kaas. Bak ca. 15 min. in de oven. Wissel de bakplaten halverwege van plaats. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Garneer de flammkuchen met de rucola en bosui en serveer.