bewaar
Flammkuchen met spek en ui
Flammkuchen met spek en ui
bewaar

Flammkuchen met spek en ui

15 min. bereiden
15 min. oventijd
1 uur wachten
20waarderingen

    Ingrediënten

    4 personen

    400 g

    middelgrote ui

    2 tl

    knoflook

    4 takjes

    verse tijm

    400 ml

    water

    1 el

    sojasaus

    250 g

    crème fraîche

    250 g

    spekreepjes

    2 rollen

    vers flammkuchendeeg

    100 g

    geraspte gruyère

    85 g

    rucola

    Aan de slag

    1

    Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Breng de ui, knoflook en tijm met 400 ml water en de sojasaus aan de kook en laat op laag vuur zonder deksel ca. 15 min. inkoken. Al het water moet verdampt zijn en de uien lekker zacht. Breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen. Meng met de crème fraîche.

    2

    Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak hierin de spekreepjes in ca. 10 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Rol het deeg met het bakpapier uit over 2 bakplaten. Bestrijk met de uiensaus en bestrooi met de spekjes en de geraspte kaas. Bak ca. 15 min. in de oven. Wissel de bakplaten halverwege van plaats. Garneer met de rucola.