Sa­la­de met bloem­kool­rijst en biet­jes

De basis van deze salade combineer je elke dag me een andere topping. Handig!

(2) waardeer
lunch De basis van deze salade combineer je elke dag me een andere topping. Handig! 4 stuks
5 2

Advertentie

Ingrediënten

4 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de bloemkoolrijst met de quinoa-bulgermix en kaasblokjes. Snijd de bietjes in partjes en meng door de salade.
  2. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft uit. Meng het citroenrasp en -sap met de olijfolie en schep door de salade. Neem de salade mee in de handige saladebox met uitneembaar dressingbakje.

variatietip:

De babybietjes zijn verkrijgbaar in de grotere Albert Heijn-winkel en op ah.nl. Je kunt ook gekookte bietjes gebruiken.

variatietip:

Eet ’m de ene dag met zoete pompoenhummus (bakje 200 g, borrelgemak) en neem de andere dag gepelde walnoten mee.

bewaartip:

De salade is 3 dagen houdbaar in de koelkast.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Salade met bloemkoolrijst en bietjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de met bloem­kool­rijst en biet­jes

1
1
  • 400 g koelverse bloemkoolrijst
  • 250 g koelverse gekookte quinoa-bulgurmix
  • 200 g verse saladekaasblokjes

Meng de bloemkoolrijst met de quinoa-bulgermix en kaasblokjes.

2
2
  • 200 g Love Beets Babybietjes milde azijn

Snijd de bietjes in partjes en meng door de salade.

3
3
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft uit.

4
4
  • 4 el milde olijfolie

Meng het citroenrasp en -sap met de olijfolie en schep door de salade. Neem de salade mee in een handige saladebox met uitneembaar dressingbakje.

variatietip:

De babybietjes zijn verkrijgbaar in de grotere Albert Heijn-winkel en op ah.nl. Je kunt ook gekookte bietjes gebruiken.

variatietip:

Eet ’m de ene dag met zoete pompoenhummus (bakje 200 g, borrelgemak) en neem de andere dag gepelde walnoten mee.

bewaartip:

De salade is 3 dagen houdbaar in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.