bewaar
Groene salade met spek en avocado
Groene salade met spek en avocado
bewaar

Groene salade met spek en avocado

Feest op je bord: twee soorten sla, zachte avocado, knapperige noten

15 min. bereiden
284waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

ongezouten cashewnoten

2

eetrijpe avocado's

3 el

citroensap

75 g

veldsla

75 g

rucola

4 el

extra vierge olijfolie met basilicum

½ teen

knoflook

6 plakjes

gerookt ontbijtspek

Dit heb je nodig

  • grillpan

Feest op je bord: twee soorten sla, zachte avocado, knapperige noten

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de cashewnoten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

2

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in stukken en sprenkel er ⅔ van het citroensap over.

3

Meng de veldsla, rucola en avocado in een grote schaal. Doe de rest van het citroensap en ¾ van de basilicumolie in een kom en pers de knoflook erboven. Klop tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Verhit de grillpan. Bestrijk het ontbijtspek met de rest van de olie en gril 3 min. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier en breek in stukken. Schep de dressing en cashewnoten luchtig door de salade en garneer met het spek.