Groene salade met spek en avocado
Feest op je bord: twee soorten sla, zachte avocado, knapperige noten

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 150 g ongezouten cashewnoten
- 2 eetrijpe avocado's
- 3 el citroensap
- 75 g veldsla
- 75 g rucola
- 4 el extra vierge olijfolie met basilicum
- ½ teen knoflook
- 6 plakjes gerookt ontbijtspek
Keukenspullen
- grillpan
Advertentie
Bereiden
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de cashewnoten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
- Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in stukken en sprenkel er ⅔ van het citroensap over.
- Meng de veldsla, rucola en avocado in een grote schaal. Doe de rest van het citroensap en ¾ van de basilicumolie in een kom en pers de knoflook erboven. Klop tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verhit de grillpan. Bestrijk het ontbijtspek met de rest van de olie en gril 3 min. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier en breek in stukken. Schep de dressing en cashewnoten luchtig door de salade en garneer met het spek.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 565 kcal
- eiwit 13 g
- koolhydraten 11 g
-
vet 51 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 310 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Groene salade met spek en avocado
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Groene salade met spek en avocado
- 150 g ongezouten cashewnoten
- 2 eetrijpe avocado's
Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
- 2 el citroensap
Snijd het vruchtvlees in stukken en sprenkel er het citroensap over.
- 75 g veldsla
- 75 g rucola
- 1 el citroensap
- 3 el extra vierge olijfolie met basilicum
- ½ teen knoflook
Meng de veldsla, rucola en avocado in een grote schaal. Doe de rest van het citroensap en de basilicumolie in een kom en pers de knoflook erboven.
Klop tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 6 plakjes gerookt ontbijtspek
- 1 el extra vierge olijfolie met basilicum
Verhit de grillpan. Bestrijk het ontbijtspek met de rest van de olie en gril 3 min. Keer halverwege.
Laat uitlekken op keukenpapier en breek in stukken.
Schep de dressing en cashewnoten luchtig door de salade en garneer met het spek.