bewaar
Groene kruidensalade
Groene kruidensalade
bewaar

Groene kruidensalade

15 min. bereiden
62waarderingen

Ingrediënten

10 personen

2

sinaasappels

1 eetlepel

balsamicoazijn

100 ml

olijfolie extra vierge met basilicum

1 zak

waterkers

1 zak

veldsla

2 zakjes

verse basilicum

1 zakje

verse munt

1 schaaltje

verse peterselie

1 zakje

verse bieslook

1 zak

rucola

Aan de slag

Boen 1 sinaasappel schoon en rasp de schil. Pers beide sinaasappels uit. Breng het sap samen met de rasp aan de kook en kook het vocht op hoog vuur in tot nog een derde over is. Laat dit ingekookte vocht afkoelen en klop het dan met de azijn en olijfolie tot een dressing.Voeg zout en peper naar smaak toe. Doe de dressing over in een mooi schenkkannetje of schaaltje. Verwijder de grove takjes uit de waterkers en eventueel de worteltjes van de veldsla. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum, munt en peterselie. Knip de bieslook in stukjes van 2 cm. Schep de waterkers, veldsla, rucola, basilicum, munt, peterselie en bieslook luchtig om in een grote slaschaal. Serveer de dressing er apart bij.