bewaar
Arabische kruidensalade
Arabische kruidensalade
bewaar

Arabische kruidensalade

20 min. bereiden
39waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

shoarmabroodjes

1

komkommer

1 bakje

cherry tomaten

2 zakjes

bosui

2 bakjes

platte peterselie

1 bakje

munt

1 bakje

basilicum

1 bakje

dille

4 el

Griekse olijfolie

2 el

balsamicoazijn

Aan de slag

1

Zet de grill van de oven aan. Snijd elk broodje in 8 puntjes. Gril het brood onder de hete grill in ca. 4 min. goudbruin en knapperig. Bestrooi met zout naar smaak.

2

Meng de komkommer met de tomaat en de bosui. Scheur de blaadjes van de peterselie, de munt en het basilicum in kleine stukjes. Meng het samen met de dille door de salade. Besprenkel met de olie en de azijn en breng op smaak met zout. Verdeel de broodpuntjes over de salade. Lekker met gegrilde kipfilet.

tip

algemeenGriekse olijfolie en op hout gerijpte balsamicoazijn zijn ook lekker om (stok)brood in te dippen.