Ar­ti­sjok­bo­dem met ser­ra­no­ham en krui­den­sa­la­de

(33) waardeer
hollands voorgerecht 4 personen
3 33

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de stelen van de artisjokken. Verwijder een stukje van de onderste bladeren. Deze zijn hard en taai. Wrijf de onderkant van de artisjok in met een 1/2 citroen, zo voorkom je verkleuring.
  2. Pers de andere citroen uit. Breng in een grote pan ruim water met het citroensap aan de kook. Kook de artisjokken in 25-30 min. gaar. Bedek de artisjokken met een bord, zodat ze goed onder water blijven. De artisjok is gaar als de punt van een mes makkelijk door de bodem glijdt.
  3. Meng ondertussen de munt, peterselie, rucola, sjalot en het basilicum. Neem de artisjokken met een schuimspaan uit de pan. Trek één voor één de blaadjes van de artisjok. Verwijder het hooi in de kern van de artisjok met een lepel, dit is niet eetbaar.
  4. Verdeel de artisjokbodems over 4 borden. Leg de ham er losjes op. Maak de kruidensalade aan met 2 el citroensap, de olie en peper en zout. Verdeel de kruidensalade over de artisjokbodems en serveer. Lekker met een Franse baguette.

Tip:

Vervang de serranoham ook eens door gerookte zalmfilet of een plak oude kaas.

video

Ar­ti­sjok be­rei­den

instructievideo - 01:41 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 10 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.