bewaar
Tuinbonen-kruidensalade
Tuinbonen-kruidensalade
bewaar

Tuinbonen-kruidensalade

Topbijgerecht, maar ook heerlijk als hapje op geroosterd brood.

1 uur bereiden
52waarderingen

Ingrediënten

8 personen

300 g

ontbijtspek

600 g

diepvries tuinbonen

2

limoenen

8 el

olijfolie extra vierge

2 el

vloeibare honing

30 g

verse munt

30 g

verse basilicum

30 g

verse koriander

75 g

rucola

Topbijgerecht, maar ook heerlijk als hapje op geroosterd brood.

Aan de slag

1

Snijd het spek in reepjes en bak 6 min. in een koekenpan zonder olie of boter knapperig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

2

Kook ondertussen de tuinboontjes gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water. Verwijder de lichtgroene vliesjes van de boontjes (dubbeldoppen).

3

Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Klop het rasp en het sap met de olie en de honing tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de blaadjes van de munt, basilicum en koriander af.

4

Scheur de munt- en basilicumblaadjes in stukjes. Meng met de boontjes, spekjes, koriander en rucola. Besprenkel met de dressing.

Tuinbonen dubbeldoppen

Instructievideo - 00:24 min.