bewaar
Meloencocktail met basilicum en serranoham
Meloencocktail met basilicum en serranoham
bewaar

Meloencocktail met basilicum en serranoham

15 min. bereiden
15 min. wachten
194waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

galiameloen

2 eetlepels

olijfolie met basilicum

2 takjes

verse basilicum

2 plakken

serranoham

Aan de slag

Halveer de meloen en schep met een lepel de zaadjes eruit. Snijd de helften in dunne plakken en verwijder de schil. Doe de meloen met de olie en de blaadjes basilicum in een schaal en laat de smaken minimaal 15 minuten intrekken. Snijd de plakken ham in de lengte doormidden. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de ham hierin (zonder olie) droog. Laat de ham op een stuk keukenpapier uitlekken. Verdeel de stukken meloen met aanhangende olie over vier hoge glazen en steek in elk glas een stukje krokante serranoham.