bewaar
Serranoham
Serranoham
bewaar

Serranoham

30 min. bereiden
30 min. wachten
72waarderingen

Ingrediënten

8 personen

7 takjes

tijm

2 el

zonnebloemolie

1 bakje

notenmix met pistachenoten ongezouten

Italiaanse tuinkruiden

1 blik

artisjokharten

100 ml

olijfolie extra vierge

1 teen

knoflook

3 pakjes

serranoham

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

1

Ris de blaadjes van 3 takjes tijm. Verhit 1 el zonnebloemolie in een pan met anti­aanbaklaag. Bak de noten met de tijm al roerend 3 min. Breng op smaak met tuinkruiden, peper en zout. Laat afkoelen op een bord.

2

Droog de artisjokharten met keukenpapier en halveer ze. Meng met de rest van de olie. Verhit de grillpan en gril de artisjok 3 min. Keer halverwege. Marineer ze met de olijfolie, knoflook en de rest van de tijm minstens 30 min.

3

Verdeel de hamplakjes over een schaal. Serveer met de noten en de artisjokharten.