bewaar
Aardappelkruidensalade met spek
Aardappelkruidensalade met spek
bewaar

Aardappelkruidensalade met spek

Hartig spek en frisse kruiden: geweldige combinatie die ook de kinderen heerlijk zullen vinden.

20 min. bereiden
73waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

Pommes Primeur aardappelen

100 g

gerookt ontbijtspek

15 g

verse basilicum

25 g

verse bieslook

100 g

kappertjes

1

sjalot

4 el

appelciderazijn

50 ml

extra vierge olijfolie

2 tl

dijonmosterd

1 bakje

tuinkers

Hartig spek en frisse kruiden: geweldige combinatie die ook de kinderen heerlijk zullen vinden.

Aan de slag

1

Boen de aardappelen schoon, snijd ze in gelijke stukken en kook 15 min. in water met zout.

2

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 5 min. krokant. Keer halverwege.

3

Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd het basilicum en de bieslook zo fijn mogelijk.

4

Snijd de helft van de kappertjes fijn en meng met de kruiden, sjalot, mosterd, azijn en olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Giet de aardappelen af, laat 3 min. uitdampen. Schep de dressing met de rest van de kappertjes erdoor heen.

6

Verkruimel het ontbijtspek erboven en bestrooi met de tuinkers.

tip

serveertipLekker met kip piri piri.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.