bewaar
Ansjovis-knoflookdip met rauwe groenten
Ansjovis-knoflookdip met rauwe groenten
bewaar

Ansjovis-knoflookdip met rauwe groenten

25 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

1

rode paprika

2 stengels

bleekselderij

bospeentjes

5 teentjes

knoflook

2 blikjes

ansjovisfilets

125 ml

extra vierge olijfolie

60 ml

roomboter

Aan de slag

1

Paprika wassen, in kwarten snijden en schoonmaken. Kwarten elk in 8 rechthoekige stukjes snijden. Bleekselderij wassen, in lengte halveren en in reepjes snijden. Peentjes schoonmaken, wassen en in dunne repen snijden. Knoflook pellen en fijnhakken. Ansjovisfilets laten uitlekken en fijnsnijden.

2

In steelpan met dikke bodem olie op laag vuur verwarmen. Knoflook toevoegen en kort meewarmen, niet laten kleuren. Ansjovis toevoegen en op heel laag vuur ca. 5 minuten al kloppend met vork verwarmen en laten smelten (olie niet laten borrelen). Boter erdoor roeren en laten smelten. Ansjovisdip serveren op warmhoudplaatje. Serveren met groenten en eventueel blokjes (warme) ciabatta.