bewaar
Lasagne met groenten
Lasagne met groenten
bewaar

Lasagne met groenten

Een winterse lasagne met peen, venkel en een roomsaus van ansjovis. Buono!

30 min. bereiden
25 min. oventijd
116waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

venkelknollen

400 g

winterpeen

2 takjes

rozemarijnnaaldjes

2

rode uien

250 g

verse sperziebonen

3 el

traditionele olijfolie

1 blik

ansjovisfilets in olie in blik

250 ml

verse slagroom

250 ml

halfvolle melk

250 g

verse lasagnebladen

300 g

geraspte belegen kaas

Dit heb je nodig

  • wok

  • lage ovenschaal (20 x 25 cm)

Een winterse lasagne met peen, venkel en een roomsaus van ansjovis. Buono!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Halveer de venkel in de lengte en snijd in dunne plakjes. Snijd de winterpeen in dunne plakjes en hak de rozemarijn grof. Snijd de ui in ringen. Maak de sperziebonen schoon. Verhit de olie in een wok en roerbak de venkel, wortel, sperziebonen, ui en rozemarijn 3-4 min. Schenk een scheutje water erbij en laat de groenten in nog 5 min. gaar worden.

2

Giet de ansjovis af boven een steelpan en verwarm de olie. Hak de ansjovis fijn en laat al roerend in de warme olie smelten. Vet de ovenschaal in. Voeg de slagroom en melk toe en laat 5 min. zachtjes koken. Strijk enkele lepels van de dunne roomsaus over de bodem van de ingevette ovenschaal.

3

Leg 2 lasagnevellen erop. Verdeel een kwart van de groenten, enkele lepels roomsaus en de kaas erover. Herhaal deze volgorde drie keer en gebruik in totaal 2/3 van de kaas. Verdeel over de laatste laag van groenten en roomsaus de rest van de kaas. Bak in het midden van de oven de lasagne in 20-25 min. gaar. Neem de lasagne uit de oven en laat 5-10 min. staan zodat hij stevig wordt.