Passata di pomodoro
Hét basisingrediënt voor een multisaus: tomaat. Gebruik de meest rode en rijpe tomaten die je kunt vinden, die hebben de meeste smaak.
Ingrediënten
1 portie
4 kg
tomaten
2 tl
zout
2 tl
kristalsuiker
2 blaadjes
basilicum
Dit heb je nodig
zeef
gesteriliseerde afsluitbare pot (250 ml)
Aan de slag
Verwijder met een scherp mesje de kroontjes en harde stukken van de tomaten. Halveer de tomaten, doe in een grote (soep)pan en breng op middelhoog vuur aan de kook.
Kook de tomaten 20 min. tot ze een beetje uit elkaar vallen. Roer regelmatig en druk de tomaten met een pollepel stuk tegen de rand van de pan.
Zeef de tomatensaus in delen door de passe vite in een schone (soep)pan. Zorg dat alle pulp er goed uitkomt, de schillen en pitjes gooi je weg.
Zet de pan met gezeefde tomaten op het vuur en breng op smaak met het zout en de suiker. Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur 20-25 min. inkoken tot een dikke saus (ongeveer de halve hoeveelheid). Roer regelmatig. Je houdt ca. 1.2 liter over.
Leg in elke pot 1 blaadje basilicum. Schep de hete passata in de potten (of schenk erin met een wijde trechter), vul de potten tot de rand. Dek af met de deksel en keer direct om. Laat de potten omgekeerd minstens 24 uur afkoelen.
Passata di pomodoro
Hét basisingrediënt voor een multisaus: tomaat. Gebruik de meest rode en rijpe tomaten die je kunt vinden, die hebben de meeste smaak.

bijgerecht
null porties
65 kcal
60 min. bereiden
1440 min. wachten
Aan de slag
Verwijder met een scherp mesje de kroontjes en harde stukken van de tomaten. Halveer de tomaten, doe in een grote (soep)pan en breng op middelhoog vuur aan de kook.
Kook de tomaten 20 min. tot ze een beetje uit elkaar vallen. Roer regelmatig en druk de tomaten met een pollepel stuk tegen de rand van de pan.
Zeef de tomatensaus in delen door de passe vite in een schone (soep)pan. Zorg dat alle pulp er goed uitkomt, de schillen en pitjes gooi je weg.
Zet de pan met gezeefde tomaten op het vuur en breng op smaak met het zout en de suiker. Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur 20-25 min. inkoken tot een dikke saus (ongeveer de halve hoeveelheid). Roer regelmatig. Je houdt ca. 1.2 liter over.
Leg in elke pot 1 blaadje basilicum. Schep de hete passata in de potten (of schenk erin met een wijde trechter), vul de potten tot de rand. Dek af met de deksel en keer direct om. Laat de potten omgekeerd minstens 24 uur afkoelen.
algemeen:Goed voor een portie van 1,2 L
bewaartip:Door de potten passata te steriliseren verleng je de houdbaarheid aanzienlijk. Volg het recept helemaal tot aan het vullen en zet de gevulde potten dan in een grote pan, vul de pan met kokend water tot de potten ruim onder staan. Kook 25-30 min. op laag vuur, met deksel op de pan. Haal de potten voorzichtig uit de pan en laat op een rooster helemaal afkoelen. De passata di pomodoro is nu minimaal 3 maanden houdbaar.
variatietip:Selecteer voor de tomaten een mooie mix van romatomaten, trostomaten, tastytomtomaten en romaatjes
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 1 persoon)4 kg tomaten
2 tl zout
2 tl kristalsuiker
2 blaadjes basilicum
Dit heb je nodig
zeef
gesteriliseerde afsluitbare pot (250 ml)