bewaar
Pittige tomatensalsa
Pittige tomatensalsa
bewaar

Pittige tomatensalsa

De perfecte dip als je houdt van flink wat pit: er gaan 2 rode pepers in!

10 min. bereiden
redelijk pittig
31waarderingen

Ingrediënten

6 personen

2

rode pepers

1

ui

1 teen

knoflook

400 g

romatomaat

15 g

verse basilicum

1 el

limoensap

1 tl

kristalsuiker

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

De perfecte dip als je houdt van flink wat pit: er gaan 2 rode pepers in!

Aan de slag

Snijd het steeltjes van de pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Maal de pepers, ui, knoflook en romatomaten grof in de keukenmachine. Snijd de basilicumblaadjes fijn. Doe de salsa in een kommetje en roer het basilicum, limoensap en de suiker erdoor. Breng eventueel op smaak met zout.

tip

serveertipLekker bij vis van de barbecue en gegrilde kip.