
Zoete chilisaus
Feeling hot, hot, hot! Er gaat niks boven home-made chilisaus.
Ingrediënten
150 g
pepermix
4 cm
verse gember
6 tenen
knoflook
1 tl
zout
425 ml
Mutti tomatenpulp
350 ml
natuurazijn
500 g
kristalsuiker
Dit heb je nodig
keukenmachine
gesteriliseerde glazen pot
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet van de pepers en snijd grof. Schil de gember en snijd in stukjes. Pel de knoflook en snijd in stukken. Doe de peper, gember en knoflook met het zout in de keukenmachine en maal tot een pasta. Doe de peperpasta met de tomatenpulp, azijn en suiker in een pan en breng aan de kook. Laat ca. 1,5 uur op laag vuur koken. Roer regelmatig.
Neem de pan van het vuur en schenk de saus in gesteriliseerde glazen flessen of potten. Sluit af, laat afkoelen en zet koel weg.
bereidingstipAfhankelijk van welke pepers je gebruikt, kan deze chilisaus flink pittig worden. Je kunt er ook voor kiezen om ’m alleen met 50 g rode pepers te maken.
bewaartipDe chilisaus is na openen afgesloten in de koelkast 1 maand houdbaar.
algemeenDit recept is goed voor 700-800 ml saus afhankelijk van hoe ver je het laat inkoken.
bewaartipOm potten te steriliseren: was de potten met afwasmiddel en spoel ze af. Kook, vlak voor gebruik, de potten met de deksels los ca. 15 min. in een grote pan water.