Zoe­te chi­li­saus

Feeling hot, hot, hot! Er gaat niks boven home-made chilisaus.

(23) waardeer
aziatisch bijgerecht Feeling hot, hot, hot! Er gaat niks boven home-made chilisaus. 1 stuks
4 23

Advertentie

Ingrediënten

1 stuk

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • gesteriliseerde glazen pot

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de steelaanzet van de pepers en snijd grof. Schil de gember en snijd in stukjes. Pel de knoflook en snijd in stukken. Doe de peper, gember en knoflook met het zout in de keukenmachine en maal tot een pasta. Doe de peperpasta met de tomatenpulp, azijn en suiker in een pan en breng aan de kook. Laat ca. 1,5 uur op laag vuur koken. Roer regelmatig.
  2. Neem de pan van het vuur en schenk de saus in gesteriliseerde glazen flessen of potten. Sluit af, laat afkoelen en zet koel weg.

bereidingstip:

Afhankelijk van welke pepers je gebruikt, kan deze chilisaus flink pittig worden. Je kunt er ook voor kiezen om ’m alleen met 50 g rode pepers te maken.

Tip:

Dit recept is goed voor 700-800 ml saus afhankelijk van hoe ver je het laat inkoken.

bewaartip:

De chilisaus is na openen afgesloten in de koelkast 1 maand houdbaar.

bewaartip:

Om potten te steriliseren: was de potten met afwasmiddel en spoel ze af. Kook, vlak voor gebruik, de potten met de deksels los ca. 15 min. in een grote pan water.

video

Gem­ber ge­brui­ken

instructievideo - 01:26 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 45 kcal
  • koolhydraten 11 g
    waarvan suikers 10 g
  • natrium 40 mg
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Zoete chilisaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoe­te chi­li­saus

1
1
  • 150 g pepermix
  • 4 cm verse gember
  • 6 tenen knoflook

Verwijder de steelaanzet van de pepers en snijd grof. Schil de gember en snijd in stukjes. Pel de knoflook en snijd in stukken.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

2
2
  • 1 tl zout

Doe de peper, gember en knoflook met het zout in de keukenmachine en maal tot een pasta.

3
3
  • 425 ml Mutti tomatenpulp
  • 350 ml natuurazijn
  • 500 g kristalsuiker

Doe de peperpasta met de tomatenpulp, azijn en suiker in een pan en breng aan de kook. Laat ca. 1,5 uur op laag vuur koken. Roer regelmatig.

4
4

Neem de pan van het vuur en schenk de saus in gesteriliseerde glazen flessen of potten. Sluit af, laat afkoelen en zet koel weg.

bereidingstip:

Afhankelijk van welke pepers je gebruikt, kan deze chilisaus flink pittig worden. Je kunt er ook voor kiezen om ’m alleen met 50 g rode pepers te maken.

bewaartip:

De chilisaus is na openen afgesloten in de koelkast 1 maand houdbaar.

bewaartip:

Om potten te steriliseren: was de potten met afwasmiddel en spoel ze af. Kook, vlak voor gebruik, de potten met de deksels los ca. 15 min. in een grote pan water.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.