bewaar
Zoete chilisaus
Zoete chilisaus
bewaar

Zoete chilisaus

Feeling hot, hot, hot! Er gaat niks boven home-made chilisaus.

10 min. bereiden
1 uur 30 min. wachten
pittig
25waarderingen

Ingrediënten

1 portie

150 g

pepermix

4 cm

verse gember

6 tenen

knoflook

1 tl

zout

425 ml

Mutti tomatenpulp

350 ml

natuurazijn

500 g

kristalsuiker

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • gesteriliseerde glazen pot

Feeling hot, hot, hot! Er gaat niks boven home-made chilisaus.

Aan de slag

1

Verwijder de steelaanzet van de pepers en snijd grof. Schil de gember en snijd in stukjes. Pel de knoflook en snijd in stukken. Doe de peper, gember en knoflook met het zout in de keukenmachine en maal tot een pasta. Doe de peperpasta met de tomatenpulp, azijn en suiker in een pan en breng aan de kook. Laat ca. 1,5 uur op laag vuur koken. Roer regelmatig.

2

Neem de pan van het vuur en schenk de saus in gesteriliseerde glazen flessen of potten. Sluit af, laat afkoelen en zet koel weg.

bereidingstipAfhankelijk van welke pepers je gebruikt, kan deze chilisaus flink pittig worden. Je kunt er ook voor kiezen om ’m alleen met 50 g rode pepers te maken.

bewaartipDe chilisaus is na openen afgesloten in de koelkast 1 maand houdbaar.

algemeenDit recept is goed voor 700-800 ml saus afhankelijk van hoe ver je het laat inkoken.

bewaartipOm potten te steriliseren: was de potten met afwasmiddel en spoel ze af. Kook, vlak voor gebruik, de potten met de deksels los ca. 15 min. in een grote pan water.

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.