Pit­ti­ge aard­bei­en­ch­ut­ney

Aardbeien kun je ook heel goed gebruiken in een chutney. Lekker bij gegrilde kip en varkensvlees.

  • bijgerecht
  • 8 stuks
  • 70 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Aardbeien kun je ook heel goed gebruiken in een chutney. Lekker bij gegrilde kip en varkensvlees. 8 stuks
4 4

Ingrediënten

Keukenspullen
  • weckpot (inhoud 750 ml)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de sjalotten en schil en rasp de gember. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de sjalotten, gember en kardemom 10 min. op laag vuur.
  2. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Maak ondertussen de aardbeien schoon en snijd ze in stukjes van 1 cm.
  3. Zet het vuur uit en schep het citroenrasp erdoor. Laat ca. 1 uur afkoelen. Voeg het water met 3 el citroensap (bij 8 porties), de suiker en het zout toe aan de sjalotten en laat de suiker al roerend oplossen. Voeg de aardbeien en chilivlokken toe, draai het vuur middelhoog en kook nog 10 min. Schep regelmatig om.
  4. Schep de chutney in de schone weckpot (of meerdere kleine weckpotten) en bewaar afgesloten maximaal 1 week in de koelkast.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 70 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pittige aardbeienchutney

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge aard­bei­en­ch­ut­ney

1
1
  • 200 g sjalotten
  • 3 cm verse gember

Snipper de sjalotten en schil en rasp de gember.

2
2
  • 1 el (olijf)olie
  • ¼ tl gemalen kardemom

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de sjalotten, gember en kardemom 10 min. op laag vuur.

3
3
  • 500 g verse aardbeien

Maak ondertussen de aardbeien schoon en snijd ze in stukjes van 1 cm.

4
4
  • 1 citroen

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.

5
5
  • 50 ml water
  • 50 g fijne kristalsuiker
  • ½ tl zout

Voeg het water met 3 el citroensap (bij 8 personen), de suiker en het zout toe aan de sjalotten en laat de suiker al roerend oplossen.

6
6
  • ½ tl chilivlokken

Voeg de aardbeien en chilivlokken toe, draai het vuur middelhoog en kook nog 10 min. Schep regelmatig om.

7
7

Zet het vuur uit en schep het citroenrasp erdoor. Laat ca. 1 uur afkoelen.

8
8

Schep de chutney in de schone weckpot (of meerdere kleine weckpotten) en bewaar afgesloten maximaal 1 week in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.