bewaar
Pittige aardbeienchutney
Pittige aardbeienchutney
bewaar

Pittige aardbeienchutney

Aardbeien kun je ook heel goed gebruiken in een chutney. Lekker bij gegrilde kip en varkensvlees.

35 min. bereiden
1 uur wachten
licht pittig
5waarderingen

Ingrediënten

8 porties

200 g

sjalotten

3 cm

verse gember

1 el

(olijf)olie

¼ tl

gemalen kardemom

500 g

verse aardbei

1

citroen

50 ml

water

50 g

fijne kristalsuiker

½ tl

zout

½ tl

chilivlokken

Dit heb je nodig

  • weckpot (inhoud 750 ml)

Aardbeien kun je ook heel goed gebruiken in een chutney. Lekker bij gegrilde kip en varkensvlees.

Aan de slag

1

Snipper de sjalotten en schil en rasp de gember. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de sjalotten, gember en kardemom 10 min. op laag vuur.

2

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Maak ondertussen de aardbeien schoon en snijd ze in stukjes van 1 cm.

3

Zet het vuur uit en schep het citroenrasp erdoor. Laat ca. 1 uur afkoelen. Voeg het water met 3 el citroensap (bij 8 porties), de suiker en het zout toe aan de sjalotten en laat de suiker al roerend oplossen. Voeg de aardbeien en chilivlokken toe, draai het vuur middelhoog en kook nog 10 min. Schep regelmatig om.

4

Schep de chutney in de schone weckpot (of meerdere kleine weckpotten) en bewaar afgesloten maximaal 1 week in de koelkast.