Stroganoffsaus

Stroganoffsaus is niet alleen heerlijk bij Boeuf Stroganoff, maar ook perfect als dip of bij een biefstukje of tartaartje. Voor Stroganoffsaus wordt vaak cognac gebruikt, maar wist je dat ‘ie zonder alcohol ook heerlijk is?

Stroganoffsaus maken

Ingrediënten

Aantal personen

250 gram kastanjechampignons

2 rode paprika's

2 middelgrote uien

3 tenen knoflook

5 takjes verse tijm

60 gram ongezouten roomboter

1 laurierblad

1.5 eetlepel milde paprikapoeder

1 theelepel gemalen cayennepeper

100 ml wodka

200 ml runderfond

100 ml water

125 ml verse slagroom

  1. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de paprika’s in dunne repen. Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn. Haal de blaadjes van de takjes tijm.

  2. Smelt de boter in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Bak de champignons met de paprika, ui, knoflook, tijm en laurier 10 min. Voeg na 8 min. de paprikapoeder en cayennepeper toe.

  3. Schenk de wodka erbij (zorg dat de afzuigkap uit staat, als de saus flambeert door de wodka kan dat gevaarlijk zijn). Blus af met de runderfond en het water en breng aan de kook.

  4. Voeg de slagroom toe, breng op smaak met peper en eventueel zout en laat 20 min. op middelhoog vuur inkoken.

Direct aan de slag

Meer bakproducten