Pepersaus
Pepersaus

Pepersaus

Zelf pepersaus maken is ontzettend lekker en super easy. Binnen 20 minuten staat hij al op tafel. Lekker met kip, varkenshaas of een biefstukje.

Pepersaus maken

Pepersaus maken

Ingrediënten

4 personen

1

sjalot

50 g

ongezouten roomboter

½

runderbouillonblokje

250 ml

kraanwater

25 g

tarwebloem

25 ml

cognac

2 tl

zwarte-peperkorrels

125 ml

verse slagroom

Dit heb je nodig

  • vijzel

  1. Verhit de boter in een steelpan en fruit de sjalot 5 min. Voeg de bloem toe en roer met een houten lepel tot het mengsel lichtbruin kleurt. Roer de cognac en de bouillon erdoor en breng aan de kook. Kneus ondertussen de peperkorrels licht in de vijzel en voeg toe aan de saus. Kook de saus op laag vuur in tot een gladde, gebonden saus. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Voeg de slagroom toe en serveer direct.