bewaar
Portsaus en pepersaus, paddenstoelen en couronne brood
Portsaus en pepersaus, paddenstoelen en couronne brood
bewaar

Portsaus en pepersaus, paddenstoelen en couronne brood

40 min. bereiden
8 min. oventijd
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

couronne honing tijm

1

middelgrote ui

2 el

ongezouten roomboter

200 ml

rode port

200 ml

wildfond

1

kaneelstokje

250 ml

verse slagroom

1 el

zwarte-peperkorrel

200 ml

gevogeltefond

125 ml

droge witte wijn

3 el

groene peperkorrels

300 g

paddenstoelenmelange

100 g

spekreepjes

1

kleine rode ui

3 takjes

verse tijm

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de couronne volgens de aanwijzingen op de verpakking in ca. 8 min. af.

2

Snipper de ui. Verhit de helft van de boter in een steelpan en fruit de helft van de ui 3 min. Schenk de port en wildfond erbij. Voeg het kaneelstokje toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 20 min. inkoken. Schenk de saus door een zeef, doe terug in de pan en voeg de helft van de slagroom toe. Breng aan de kook en laat de saus iets indikken. Breng op smaak met peper en zout.

3

Kneus de peperkorrels in de vijzel. Verhit de rest van de boter voor de tweede saus in een andere steelpan en fruit de rest van de ui met de peperkorrels ook 3 min. Schenk de gevogeltefond en de wijn erbij en breng aan de kook. Laat op laag vuur 15 min. koken. Schenk de saus door een zeef en doe terug in de pan en voeg de rest van de slagroom toe. Breng aan de kook en laat de saus iets indikken. Breng op smaak met zout en voeg de groene-peperkorrels toe.

4

Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier. Meng ze met de spekreepjes. Snijd de rode ui in dunne ringen. Ris de blaadjes van de takjes tijm en meng de ui en tijm door de paddenstoelen. Bestrooi met peper naar smaak.

tip

algemeenLekker bij een wildgourmetschotel

algemeenBak het paddenstoelenmengsel op de gourmet of in een gourmetpannetje

algemeenOok lekker met het breekbrood Camembert.