bewaar
Eendenborstfilet met rode portsaus
Eendenborstfilet met rode portsaus
bewaar

Eendenborstfilet met rode portsaus

Eend en port, een heerlijke combinatie. Een scheut balsamico-azijn zorgt voor en friszure twist.

30 min. bereiden
216waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

eendenborstfilet

2 el

verse tijm

3 el

ongezouten roomboter

150 ml

rode port

1 el

balsamicoazijn

2 el

groene peperkorrels

38 g

waterkers

Eend en port, een heerlijke combinatie. Een scheut balsamico-azijn zorgt voor en friszure twist.

Aan de slag

1

Snijd het vel van de eendenborstfilet met een scherp mes kruislings in, bestrooi met tijm, peper en zout. Verhit 1/3 van de boter in de koekenpan en bak de eendenfilet op de velkant ca. 5 min. Keer en schroei aan de andere kant ca. 1 min. dicht. Neem de filets uit de pan. Houd 3 el van het bakvet achter, gooi de rest weg.

2

Schenk de port en de azijn bij het achtergebleven bakvet in de pan en breng het aan de kook. Laat de port in ca. 2 min. iets inkoken op middelhoog vuur. Roer regelmatig even om. Verwarm de eendenborstfilets ca. 3 min. aan beide kanten in de saus. Neem uit de pan en leg op een snijplank.

3

Roer de groene peperkorrels door de saus. Neem de pan van het vuur en klop de rest van de boter erdoor in kleine stukjes. Snijd de eendenborstfilets in dunne plakjes. Verdeel de waterkers over de borden en leg de plakjes eendenborstfilet erop. Schenk de saus erover.