bewaar
Quesadilla met tonijn
Quesadilla met tonijn
bewaar

Quesadilla met tonijn

Twee krokant gebakken tortillawraps op elkaar met een smeuïge vulling van tonijn en cheddar: van quesadilla’s geniet je dubbel.

30 min. bereiden
69waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 bosje

radijs

1

limoen

300 g

mais in blik

15 g

verse koriander

320 g

tonijnstukken in water

150 g

bruschetta tomaatsalade

3 tl

RedHot original pepersaus

150 g

Cheddar Tophat 48+

8

meergranen tortillawraps

125 ml

sour cream

Twee krokant gebakken tortillawraps op elkaar met een smeuïge vulling van tonijn en cheddar: van quesadilla’s geniet je dubbel.

Aan de slag

1

Snijd de radijs in dunne plakjes. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Laat de mais uitlekken. Snijd de koriander fijn. Meng de radijs, het limoenrasp en -sap, de mais en de helft van de koriander in een ruime kom tot salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Laat de tonijn uitlekken en meng met de tomaatsalade en pepersaus. Rasp de kaas. Verdeel het tonijnmengsel over de helft van de tortilla’s, bestrooi met de kaas en de rest van de koriander. Dek af met de rest van de tortilla’s en druk licht aan.

3

Verhit 2 koekenpannen zonder olie of boter en bak in elke pan een quesadilla in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Houd warm op een bord onder aluminiumfolie of een deksel. Bak zo nog 2 quesadilla’s. Snijd de quesadilla’s in punten en serveer met de salade en zure room.

tip

Quesadilla met tonijn

Instructievideo - 02:35 min.