Vegetarische lasagne met kidneybonen
Een heerlijk avondje Mexicaans, maar dan wel vegetarisch.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 400 g kidneybonen uit blik
- 300 g mais in blik
- 2 rode puntpaprika's (variatie mogelijk)
- 1 el traditionele olijfolie
- 800 g tomatenblokjes
- 13 g Maggi Dagje geen vlees: Mexicaanse groentepan met kidneybonen
- 90 g Cheddar Tophat 48+
- 3 tortillawraps
- 125 g sour cream
Keukenspullen
- springvorm (∅ 23)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de bonen en mais in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de paprika 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes en het Mexicaans groentepannetje toe. Breng aan de kook en laat 5 min. op middelhoog vuur een beetje inkoken. Voeg de bonen en mais toe en verwarm nog 3 min. Breng op smaak met peper.
- Rasp de cheddar. Verdeel een laagje bonen-tomatensaus over de bodem van de springvorm. Bedek met 1 wrap. Verdeel hier van de rest van de saus erover. Maak zo nog 2 lagen en bestrooi met de cheddar. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt. Serveer de sour cream erbij.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 495 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 52 g
-
vet 20 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 1.560 mg
- vezels 10 g
Ook te zien in
Vegetarische lasagne met kidneybonen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Vegetarische lasagne met kidneybonen
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 400 g kidneybonen uit blik
- 300 g mais in blik
Doe de bonen en mais in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
- 2 rode puntpaprika's
Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen.
- 1 el traditionele olijfolie
- 800 g tomatenblokjes
- 13 g Maggi Dagje geen vlees: Mexicaanse groentepan met kidneybonen
Verhit de olie in een hapjespan en bak de paprika 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes en het Mexicaans groentepannetje toe.
Breng aan de kook en laat 5 min. op middelhoog vuur een beetje inkoken. Voeg de bonen en mais toe en verwarm nog 3 min. Breng op smaak met peper.
- 90 g Cheddar Tophat 48+
Rasp de cheddar. Verdeel een laagje bonen-tomatensaus over de bodem van de springvorm.
- 3 tortillawraps
Bedek met 1 wrap. Verdeel hier een derde van de rest van de saus erover. Maak zo nog 2 lagen en bestrooi met de cheddar.
Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.
- 125 g sour cream
Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt. Serveer de sour cream erbij.