Ve­ge­ta­ri­sche la­sag­ne met kid­ney­bo­nen

Een heerlijk avondje Mexicaans, maar dan wel vegetarisch.

(5) waardeer
hoofdgerecht Een heerlijk avondje Mexicaans, maar dan wel vegetarisch. 4 personen
4 5

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • springvorm (∅ 23)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de bonen en mais in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de paprika 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes en het Mexicaans groentepannetje toe. Breng aan de kook en laat 5 min. op middelhoog vuur een beetje inkoken. Voeg de bonen en mais toe en verwarm nog 3 min. Breng op smaak met peper.
  2. Rasp de cheddar. Verdeel een laagje bonen-tomatensaus over de bodem van de springvorm. Bedek met 1 wrap. Verdeel hier van de rest van de saus erover. Maak zo nog 2 lagen en bestrooi met de cheddar. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt. Serveer de sour cream erbij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 8  g
  • natrium 1.560 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 43-44

Vegetarische lasagne met kidneybonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ge­ta­ri­sche la­sag­ne met kid­ney­bo­nen

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 400 g kidneybonen uit blik
  • 300 g mais in blik

Doe de bonen en mais in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.

3
3
  • 2 rode puntpaprika's

Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen.

4
4
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 800 g tomatenblokjes
  • 13 g Maggi Dagje geen vlees: Mexicaanse groentepan met kidneybonen

Verhit de olie in een hapjespan en bak de paprika 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes en het Mexicaans groentepannetje toe.

5
5

Breng aan de kook en laat 5 min. op middelhoog vuur een beetje inkoken. Voeg de bonen en mais toe en verwarm nog 3 min. Breng op smaak met peper.

6
6
  • 90 g Cheddar Tophat 48+

Rasp de cheddar. Verdeel een laagje bonen-tomatensaus over de bodem van de springvorm.

7
7
  • 3 tortillawraps

Bedek met 1 wrap. Verdeel hier een derde van de rest van de saus erover. Maak zo nog 2 lagen en bestrooi met de cheddar.

8
8

Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.

9
9
  • 125 g sour cream

Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt. Serveer de sour cream erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.