bewaar
Vegetarische lasagne met kidneybonen
Vegetarische lasagne met kidneybonen
bewaar

Vegetarische lasagne met kidneybonen

Een heerlijk avondje Mexicaans, maar dan wel vegetarisch.

20 min. bereiden
30 min. oventijd
27waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

kidneybonen uit blik

300 g

mais in blik

2

rode puntpaprika's

1 el

traditionele olijfolie

800 g

tomatenblokjes

13 g

Maggi Dagje geen vlees: Mexicaanse groentepan met kidneybonen

90 g

Cheddar Tophat 48+

3

tortillawraps

125 g

sour cream

Dit heb je nodig

  • springvorm (∅ 23)

Een heerlijk avondje Mexicaans, maar dan wel vegetarisch.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de bonen en mais in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de paprika 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes en het Mexicaans groentepannetje toe. Breng aan de kook en laat 5 min. op middelhoog vuur een beetje inkoken. Voeg de bonen en mais toe en verwarm nog 3 min. Breng op smaak met peper.

2

Rasp de cheddar. Verdeel een laagje bonen-tomatensaus over de bodem van de springvorm. Bedek met 1 wrap. Verdeel hier van de rest van de saus erover. Maak zo nog 2 lagen en bestrooi met de cheddar. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt. Serveer de sour cream erbij.