bewaar
Nachos met guacamole
Nachos met guacamole
bewaar

Nachos met guacamole

Nacho's ontstonden doordat een Mexicaanse chef overgebleven tortilla's in driehoekjes sneed, en die met kaas en jalapeño's bakte in de oven. Dat beek een doorslaand succes!

15 min. bereiden
5 min. oventijd
pittig
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode ui

2

limoenen

2

tomaten

2

eetrijpe avocado's

3¾ g

koriander

2 el

jalapeñopeper in pot

150 g

Cheddar Tophat

150 g

totopos gele maïs-tortillachips

4 el

sour cream

Dit heb je nodig

  • vijzel

  • bakpapier

Nacho's ontstonden doordat een Mexicaanse chef overgebleven tortilla's in driehoekjes sneed, en die met kaas en jalapeño's bakte in de oven. Dat beek een doorslaand succes!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper ondertussen de ui. Pers de limoenen uit. Meng ¾ van de ui met 2 el limoensap (per 4 pers) en laat staan tot gebruik. Schep af en toe om.

2

Snijd de tomaten in parten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm. Halveer de avocado’s, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees uit de schil. Doe de helft in de vijzel, wrijf grof en voeg 1 el limoensap (per 4 pers) toe. Snijd de andere helft in kleine blokjes van een ½ cm. Snijd de koriander en de jalapeño’s fijn. Meng de helft van alle gesneden ingrediënten (tomaat, koriander, ui, jalapeño), de gesneden avocado en 1 el limoensap (per 4 pers) tot een salsa. Doe de rest van dezelfde ingrediënten (behalve de jalapeño) bij de avocado in de vijzel en wrijf tot een smeuïge guacamole met nog wat structuur. Breng de salsa en de guacamole op smaak met zout.

3

Rasp de cheddar. Verdeel de helft van de totopos over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de helft van de kaas en de helft van de rest van de fijngesneden jalapeño’s. Verdeel de rest van de totopos erover en verdeel de rest van de kaas en jalapeño’s erover. Bak ca. 5 min. in de oven tot de kaas gesmolten is.

4

Neem de bakplaat uit de oven en verdeel de salsa, de sour cream erover. Serveer de nacho’s met de guacamole.

combinatietipLekker met verse koriander en extra jalapeñoringen voor extra pit.

achtergrondinfoNacho's zijn ontstaan in Piedas Negras, een Mexicaanse dorpje net over de Amerikaanse grens. Chef Ignacio, met als bijnaam 'Nacho', maakte voor een groep gasten die na sluitingstijd nog langskwamen in zijn restaurant een snack van ingrediënten die hij over had. Hij frituurde stukjes maïstortilla, bestrooide het met kaas en jalapeñopeper en zette het in de oven. Het bleek een doorslaand succes, en nacho's groeiden uit tot onmisbaar onderdeel van de tex-mex keuken.

Nachos met guacamole

Instructievideo - 01:19 min.