Bolognesesaus
Bolognesesaus is een pastasaus omringd door controverse omdat er zo veel varianten zijn. En tegelijkertijd –volgens de Italianen- er maar een ragu Bolognese mag zijn. Maar, in Holland houden we van ‘onze’ versie. Gewoon met gehakt en tomaten.

Pasta bolognese maken
Ingrediënten
4 personen
1
middelgrote ui
250 g
winterpeen
1 stengel
bleekselderij
2 el
milde olijfolie
25 g
ongezouten roomboter
1 el
tomatenpuree
500 g
mager rundergehakt
90 ml
runderbouillon
800 g
tomatenblokjes in blik
300 g
spaghetti
- Snipper de ui. Schil de winterpeen en snijd in plakjes. Snijd de bleekselderij in boogjes. Verhit de olie met de boter in een pan, voeg de ui, peen en bleekselderij toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree en het gehakt toe en bak in 5 min. rul.
- Voeg de bouillon en tomatenblokjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Breng aan de kook en laat de saus met de deksel op de pan 30 min. op laag vuur sudderen. Roer af en toe.
- Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de spaghetti over de borden en schep de saus erover.