Fonduerecepten

Herfst, winter: een heerlijke tijd voor fondue. Met vrienden en familie aan tafel, rond de fonduepan. Ga je voor de klassieke Zwitserse kaasfondue of liever een Franse variant? Kies ook eens voor yoghurt- of chocoladefondue. Alle fonduerecepten vind je bij Allerhande.

Boerenkaasfondue met lentegroenten
Boerenkaasfondue met lentegroenten

Boerenkaasfondue met lentegroenten

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 300 g oude boerenkaas 48+
  • 300 g jong belegen boerenkaas 48+
  • 1 bosje radijs
  • 1/2 stengel bleekselderij
  • 1 bloemkool
  • 300 g Parijse worteltjes
  • 1 teen knoflook
  • 350 ml droge witte wijn
  • 1.5 el maizena
  • 2 el water
  • 1 tl gemalen nootmuskaat
  • 1 meergranen stokbrood
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • kaasfonduepan (caquelon) met rechaud
  1. Rasp de 2 soorten kaas. Maak de radijsjes schoon en halveer ze. Maak de bleekselderij schoon en snijd in schuine stukken van 3 cm. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Verdeel de gesneden groenten en de worteltjes over aparte kommetjes. Halveer de teen knoflook en wrijf de kaasfonduepan ermee in. Verhit de wijn in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur.
  2. Voeg de kaas toe en laat al roerend rustig smelten. Meng de maizena met het water en voeg al roerend toe aan de kaasfondue tot het een samenhangend geheel is. Breng op smaak met de nootmuskaat. Snijd het stokbrood in stukjes. Zet de kaasfonduepan op de brander op tafel en schenk de kaasfondue erin. Serveer met de groenten en het brood.