Ge­zou­ten ka­ra­melfon­due met ba­naan

Fan van banaan in een toetje? Dan ben je zéker ook fan van deze bijzondere fondue.

(1) waardeer
nagerecht Fan van banaan in een toetje? Dan ben je zéker ook fan van deze bijzondere fondue. 6 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • saté- of cocktailprikker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de slagroom en de fudge in een steelpan totdat de fudge is gesmolten. Blijf roeren en laat nog 3 min. zachtjes koken. Meng het zeezout erdoor en laat 10 min. afkoelen.
  2. Snijd ondertussen elke banaan in 4 stukken. Verkruimel de koekjes in de keukenmachine of doe in een zak en verkruimel met een deegroller. Rasp de chocolade grof.
  3. Steek een prikker in een stukje banaan, dip in de karamelfondue en vervolgens in koekkruimels, chocoladerasp of kokosrasp.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2018 nr. 12 - Feest , Receptkaart 2018 week 47-48

Gezouten karamelfondue met banaan

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­zou­ten ka­ra­melfon­due met ba­naan

1
1
  • 200 ml slagroom
  • 150 g soft fudge caramel

Verwarm de slagroom en de fudge in een steelpan totdat de fudge is gesmolten. Blijf roeren en laat nog 3 min. zachtjes koken.

2
2
  • 1 tl grof zeezout

Meng het zeezout erdoor en laat 10 min. afkoelen.

3
3
  • 4 bananen

Snijd ondertussen elke banaan in 4 stukken.

4
4
  • 3 kletsmajoors
  • 25 g extra pure chocolade

Verkruimel de koekjes in de keukenmachine of doe in een zak en verkruimel met een deegroller. Rasp de chocolade grof.

5
5
  • 2 el Puur Natuur kokosrasp

Steek een prikker in een stukje banaan, dip in de karamelfondue en vervolgens in koekkruimels, chocoladerasp of kokosrasp.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.