Knallen en proosten met bubbels. Met oud en nieuw drinken we massaal champagne. Niks is toch mooier dan smakelijke bubbels in fonkelende glazen. Met deze recepten bruis je vrolijk het nieuwe jaar in.

Knallende kurken
Het aftellen kan beginnen en we proosten exact om 00:00 uur, we knallen dan de kurken van de flessen en de glazen worden gevuld. Wij weten niet beter dan dat champagne bij oud en nieuw hoort, een drankje dat ook heel goed smaakt in een cocktail. Champagne is een mousserende wijn afkomstig uit de Champagne streek in Frankrijk. Champagne is een uitstekend aperitief. Sommige soorten zijn wat droog en bitter van smaak. Wie daar niet zo van houdt, vindt een champagnecocktail, misschien wél een heerlijk feestelijk drankje. Vul voor de kinderen een champagneglas gevuld met frisse limonade aangelengd met spa.

Fruitige Champagnecocktails
Met champagne kun je eindeloos cocktails maken. Heerlijk met fruit als aardbeien, frambozen of peer en munt. De Kir Royal is waarschijnlijk de meest bekende champagnecocktail en heel populair tijdens een bruisende oudejaarsavond. De Mojito Royal is ook een veel voorkomende cocktail, gebaseerd op de reguliere mojito. Alleen wordt in plaats van het bruisende water champagne gebruikt. Ook heel erg eenvoudig te bereiden en leuk om eens iets anders te serveren dan champagne.

Lees meer

Drankjes met champagne (4)

sorteer op

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.