Tussengerechten

Tussengerechten

Wil je een extra gang toevoegen aan het kerstdiner? Serveer dan een gerecht tussen het voor- en hoofdgerecht door. Wat dacht je bijvoorbeeld van soep, spoom, salade of ander kerstrecept? Wij hebben de lekkerste tussengerechten op een rij gezet!

Carpaccio in een glaasje

Carpaccio in een glaasje

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten uit de carpaccioverpakking 4 min. op laag vuur goudbruin. Haal uit de pan.
  2. Meng de rucola in een kom met het sap van de citroen.
  3. Houd een paar blaadjes rucola achter. Verdeel achtereenvolgend de helft van de rucola, carpaccio, truffelmayonaise, kaas en pijnboompitten uit de verpakking over de glazen en bestrooi met peper en eventueel zout. Herhaal met de rest van de ingrediënten en de peper en eventueel zout en garneer met de achtergehouden blaadjes rucola.
Wat zijn tussengerechten?

Wat zijn tussengerechten?

Een tussengerecht – ook wel entree genoemd – is een gang in jouw (kerst)menu. Deze gerechten zijn vaak kleiner, lichter en niet te heftig van smaak. Tussengerechten worden tussen twee grote maaltijden door geserveerd, zoals tussen een voor- en hoofdgerecht. Dit wordt gedaan om de smaakpapillen te neutraliseren. Zo haal je het meest uit elke maaltijd!

Welke tussengerechten bestaan er?

Wil je ook een tussengerecht serveren, maar heb je nog geen idee wat precies? Tussengerechten zijn vaak kleine en lichte maaltijden. Denk hierbij aan soep, salade, risotto of amuses. Deze gerechten kunnen zowel warm als koud zijn. Serveer je een koud voorgerecht? Dan dien je een warm tussengerecht zoals mosterdsoep of pasteitjes op. Staat er juist een warm voorgerecht op het menu? Dan kun je het best een koud tussengerecht serveren, zoals vitello tonnato of een spoom. Enjoy!

Welke tussengerechten bestaan er?